Nieuwsberichten

Inloopbijeenkomst 6 juli 2022

Gepubliceerd op 27 juni 2022

Het projectteam Guisweg organiseert woensdag 6 juli een inloopbijeenkomst. Tussen 16.00 – 20.00 uur bent u van harte welkom in De Ontmoeting, Parklaan 1 in Zaandijk. U kunt zich dan laten informeren over de oplossing voor de verkeersdrukte kruising Guisweg met de Provincialeweg en de ligging van de nieuwe verbindingsweg. Ook de laatste onderzoeksresultaten worden getoond.  

De hoofdoplossing bestaat uit een fiets-, en voetgangerstunnel onder de bestaande spoorwegovergang bij de Guisweg. Voor het autoverkeer komt er een volledige aansluiting op de A8 (bij afslag 3) met daarbij een op- en afrit richting het westen. Deze combineren we met een nieuwe verbindingsweg tussen de Guisweg (west) en de Provincialeweg. Deze verbindingsweg ligt voor een deel verdiept en sluit met een verdiepte T-aansluiting op de Provincialeweg aan. Meer informatie over de hoofdoplossing leest u hier.


Over de noordelijke of zuidelijke ligging van de nieuwe verbindingsweg moet nog een keuze worden gemaakt. Dit najaar zal duidelijk worden welk alternatief door de projectpartners is gekozen.


Wij nodigen u graag uit voor een inloopbijeenkomst op woensdag 6 juli 

Tijdens deze bijeenkomst ontvangt u meer informatie over de onze oplossing en de keuze van de ligging van de nieuwe verbindingsweg. Daarnaast laten we de onderzoeksresultaten van de milieueffecten, maatschappelijke, economische en sociale effecten en het verkeer zien. Hiermee ziet u gelijk de voor- en nadelen van de twee verschillende liggingen.


Dit najaar krijgt u de mogelijkheid om te reageren op de ontwerpen en plannen. Tijdens de inloopbijeenkomst informeren wij u hierover. Uiteraard is er ook alle gelegenheid tot het stellen van vragen.


Waar: De Ontmoeting, Parklaan 1, Zaandijk
Wanneer: woensdag 6 juli tussen 16.00 en 20.00 uur

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl