Focusgroep

Werken met focusgroep

Tijdens de planstudie werken we – naast dat we regelmatig de hele omgeving vragen te reageren – intensief met een focusgroep. Deze groep bestaat uit mensen uit de directe omgeving van het gebied. In de groep praten zij mee over verschillende onderwerpen die voor de oplossing belangrijk zijn.  

Werkwijze 

De focusgroep wordt ingezet om mee te denken over bepaalde onderwerpen in de planstudie. Het gaat hier niet alleen om mee denken in het ontwerp, maar ook over mogelijke risico’s en effecten. U wordt geholpen en begeleid om er voor te zorgen dat u voldoende kennis heeft om mee te denken. Het proces rondom de focusgroep wordt de komende maanden verder uitgewerkt. Daarna kunnen we preciezer zeggen hoe vaak, hoe lang en wanneer de focusgroep bij elkaar komt en wat precies van de leden wordt verwacht.

Samenstelling van focusgroepen

Vooruitlopend kunt u zich, als u interesse heeft, alvast vrijblijvend aanmelden om mee te denken. Dat kan via guisweg@vervoerregio.nl onder vermelding van ‘aanmelden focusgroep’. U ontvangt dan halverwege de zomer meer informatie.

Goed om te weten: de uiteindelijke focusgroep vormt een representatieve afspiegeling van de omgeving. Een onafhankelijk bureau stelt de focusgroep samen. Uw vooraanmelding geeft geen garantie op of verplichting tot een definitieve plek in een focusgroep.

Plaatje met tekst over focusgroepen

Ga naar Zaanstad.nl