Hoe kunt u meedenken?

In het project Guisweg willen we de omgeving – omwonenden, bedrijven en andere belanghebbenden – graag zo goed mogelijk betrekken. We denken dan ook graag samen met de omgeving na over de uiteindelijke oplossing voor het project. Op deze pagina wordt uitgelegd op welke manieren u kunt meedenken en op de hoogte kunt worden gehouden over het project.   

Op welke manier kunt u meedenken?

Informatiebijeenkomsten
Tijdens het project vinden er verschillende informatiebijeenkomsten plaats om de omgeving bij te praten of mee te laten denken over de oplossing. Afhankelijk van de coronamaatregelen is de bijeenkomst fysiek of online. Uitnodigingen voor informatiebijeenkomsten gaan vaak per brief naar direct omwonenden of kondigen wij aan via deze website, digitale nieuwsbrief of via de gemeentelijke middelen, zoals het Zaanstad Journaal van gemeente Zaanstad. 

De laatste publicaties van de nieuwsbrieven treft u hier. Aanmelden voor de nieuwsbrief doet u hier.

Focusgroep
Wij werken intensief samen met een focusgroep die bestaat uit mensen uit de omgeving. Leden van focusgroepen denken mee over mogelijke oplossingen en bijbehorende effecten. Meer informatie over de focusgroep vindt u hier en verslagen vindt u onder het kopje Documenten.


Online peiling over oplossingen; uw mening is waardevol
Een paar keer per jaar houden wij een online peiling. In de peiling vragen we de mening  van bewoners rondom de Guisweg over de oplossingen. De resultaten van de peiling gebruiken wij bij het verder uitwerken van de plannen. De eerste enquête hebben we in september 2021 afgenomen en de tweede in januari 2022.

Zodra er een peiling is, staat de link op deze website, onder kopje Nieuws. Daarnaast sturen we de link per mail naar geïnteresseerden. Ook houden we u hiervan op de hoogte via de nieuwsbrief. Wilt u meewerken aan de peiling? Dan kunt u dat doorgeven per mail via guisweg@zaanstad.nl.


Foto van de spoorwegovergang Guisweg in Koog aan de Zaan

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws van het project? 

U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief via onderstaande link.  U ontvangt dan onder andere uitnodigingen voor bijeenkomsten, deelname aan de online peiling en meer informatie over het project.

Aanmelden nieuwsbrief

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl