Aanpak Guisweg

Gemeente Zaanstad wil samen met verschillende partijen het knelpunt Guisweg-spoor-Provincialeweg aanpakken

Waarom aanpak Guisweg nodig?

De kruising van de Guisweg in Zaandijk met het spoor en de Provincialeweg is al jaren een knelpunt voor zowel fietsers als autoverkeer.  Door groei van het aantal treinen op het traject Amsterdam-Alkmaar worden de wachttijden voor fietsers en automobilisten alleen maar langer.
Gemeente Zaanstad wil samen met betrokken partners de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in dit gebied verbeteren.

Wilt u meer weten over het project en de mogelijke oplossingen om het knelpunt te verbeteren?
Kom dan naar de inloopbijeenkomst 27 januari 2020 tussen 18.00 en 20.30 uur. Het projectteam vertelt er graag meer over.

Klik  voor meer informatie over de inloopbijeenkomst 27 januari 2020

Wat komt er allemaal bij kijken? 


Planning: planstudie fase

Het project bestaat uit verschillende fasen. Tijdens de verkenningsfase is gebleken dat een weg onder het spoor door de best mogelijke oplossing is. 

In de fase van de planstudie die tot de zomer van 2021 duurt, wordt gekeken waar de nieuwe onderdoorgang moet komen.  De huidige kruising is te krap voor een weg onder het spoor door.
Ook de fietsverbindingen in het gebied, natuur en milieu en de aansluiting op de A8 zijn punt van aandacht.

Bekijk hier de gehele planning

Lees meer over het project

Afbeelding met logo's van partners: gemeente Zaanstad, Vervoerregio Amsterdam, ProRail, Provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Hoog contrast
Ga naar Zaanstad.nl