Aanpak Guisweg

Gemeente Zaanstad wil samen met verschillende partijen het knelpunt Guisweg-spoor-Provincialeweg aanpakken

Eén hoofdoplossing met twee opties voor aanpak Guisweg

De kruising van de Guisweg met de Provincialeweg en het spoor moet beter en veiliger. Dat geldt ook voor de bereikbaarheid van het gebied. Eén haalbare hoofdoplossing met twee verschillende opties biedt mogelijk uitkomst. Zo blijkt nu uit aangescherpte schetsontwerpen van het projectteam, die de samenwerkingspartners op maandag 6 december vaststelden. 

De hoofdoplossing bestaat in ieder geval uit drie maatregelen; een fiets- en voetgangerstunnel onder de bestaande spoorwegovergang bij de Guisweg, een extra op- en afrit bij A8-aansluiting 3 en er komt een nieuwe verbindingsweg tussen de Guisweg (vlakbij tennisvereniging Westzijderveld) en de Provincialeweg. Deze nieuwe weg voor het autoverkeer loopt vanaf A8-aansluiting 3 parallel langs de snelweg, onder het spoor door en sluit met een verdiepte ‘T-aansluiting’ aan op de Provincialeweg.

Er zijn twee opties haalbaar: een zogenoemde noordelijke en zuidelijke ligging van de nieuwe verbindingsweg. De samenwerkingspartners onderzoeken de komende tijd wat het effect hiervan is op het milieu, natuur en de omgeving.

Lees hier het hele nieuwsbericht

Situatieschetsen Noordelijke en Zuidelijke ligging verbindingsweg


Klik hier voor een interactieve situatiekaart

Noordelijke ligging 
Situatieschets Noordelijke ligging
Zuidelijke ligging
Situatieschets Zuidelijke ligging

 

Wat denkt u dat de nieuwe situatie voor u gaat betekenen? Vul de vragenlijst in

Wij willen graag weten wat u denkt te gaan merken van de nieuwe situatie. Wat betekent de hoofdoplossing voor uw bereikbaarheid van voorzieningen, leefbaarheid van uw omgeving en gezondheid? Daarom nodigen we u uit een vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst kan tot en met 28 januari 2022 en duurt ongeveer 5 minuten. De resultaten van de vragen worden gebruikt voor de verdere uitwerking van de oplossing. Zo krijgen wij een beeld op welke punten we eventueel in het ontwerp aanpassingen moeten doen.

Vragenlijst Guisweg


Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het project Guisweg? U kunt zich aanmelden voor de nieuwsbrief via onderstaande button.

Aanmelden nieuwsbrief

Afbeelding met logo's van partners: gemeente Zaanstad, Vervoerregio Amsterdam, ProRail, Provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl